En esta página utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso y nuestra política de cookies.OK | Más información

“ENSORTIJAR”: LA TÈCNICA QUE IMPEDEIX AL PORC EN "MONTANERA" FER MAL BE LA DEVESA.

Comença ara la montanera i els porcs pasten en la devesa per alimentar-se de gla i fer de la seva carn el apreciat ibèric; però abans, se'ls col·loca un petit cèrcol o anelles en el musell perquè en alimentar-se no facin mal bé  l'entorn natural de la devesa, ja que les anelles els resulten molestes i s'evita, per tant, que aixequin el sòl. Tenen tanta força en el musell que poden aconseguir les arrels de la vegetació i les alzines fins a aconseguir mossegar-les i assecar-les.

És una pràctica que es desenvolupa abans que l'animal campegi i, per a això, es fa passar a l'animal per una gàbia on se li immobilitza el cap i se li col·loca els anells. L'operació no requereix la presència de veterinaris i normalment l'efectua el propi  ramader, que para atenció  perquè les anelles tinguin la col·locació adequada en el musell i no danyin a l'animal.


Font: agroinformacion.com