En esta página utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso y nuestra política de cookies.OK | Más información

TRUCS DE CONSERVACIÓ

• Una vegada a casa, el pernil ha de romandre a temperatura ambienti en un lloc fresc i sec.

• Cobreix la zona tallada amb la pell i el greix exterior del mateix pernil. Així evites que es ressequi i conserves intactes la seva aroma i sabor.

•Al meu pernil/paleta li ha sortit floridura
El pernil o paleta presenta dues cares, una té abundant cansalada i sol presentar un aspecte vell i color groc clar. L’altra part, fosca, que rovella durant el procés d’assecat i maduració. Això succeeix de forma totalment natural en els cellers i de no ser així no podria madurar el pernil de forma artesanal i saludable. 
Una vegada finalitza la maduració de la peça en els cellers, es retiren les floridures i exsudats naturals mitjançant un rentat amb oli de girasol, quedant la presentació final al públic. Pot succeir que en retirar la malla que embolica el seu pernil o paleta, vegi que ha aparegut una capa de floridura entre blanc i gris-blavós, cosa que no afecta ni al seu sabor ni a la seva qualitat, no significa que la peça caduqui o estigui en mal estat, simplement s’ha reproduït la floridura natural de la curació del pernil o paleta. Aquest es retira, fregant amb un drap humitejat en oli d’oliva o gira-sol, tornant presentar una imatge brillant i sucosa.