En esta página utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso y nuestra política de cookies.OK | Más información

Cofre de Llenguado amb Pernil a la Xocolata

INGREDIENTS PER 4 PERSONES:

- 16 filets de 4 llenguados frescos
- 160 gr. d’encenalls de pernil ibèric
- 2 cebolletas tendres
- 2 c/s de mantega
- 150 gr. de xocolata en pols
- 500 cl. de brou de peix
- 500 cl. de brou de pernil
- Una fulla de llorer
- 10 fulles de menta fresca
- Sal i pebre


DADES D'INTERÈS:

Dificultat: alta
Temps: 1 hora
Cost aproximat: 15 € per persona


PREPARACIÓ:

Una vegada nets els llenguados, obtenim els filets i amb les espines i pells farem un fumet de peix lleuger amb l’ajuda d’una fulla de llorer i reservarem per més tard fer la xocolata.
Tallarem cada filet en quatre trossos iguals i sofregirem en una paella amb mantega, els col·locarem en aquesta per la cara que estava en contacte amb les pells, d’aquesta forma el trosset de filet prendrà una forma bombada de mig cofre.
A continuació farem un petit sofregit de cevetes tendres amb mantega, al que afegirem una mica de suc de pernil (obtingut del brou d’un os de pernil). La xocolata serà a l’espanyola amb la diferència que en comptes d’aigua seran els sucs de mar i muntanya els que ens ajudaran a tenir aquesta personalitat tan definida, a aquesta xocolata se li afegirà les fulles de menta prèviament tallades fines i saltejades amb mantega i farem una petita infusió amb la xocolata. Muntarem el plat i llest. Trosset de llenguado, sofregit de cevetes amb el seu suc, encenall de pernil i tanquem el cofre, cubrim a la meitat amb la xocolata i a menjar. Salut!!

MARIDATGE:

És sense cap dubte pel seu perfil de notes i complexitat el negre Syrah.

Descarrega aquesta recepta