En esta página utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso y nuestra política de cookies.OK | Más información

Pasta de Tauró farcida de Pernil i Caragols de mar en el seu suc

INGREDIENTS PER 4 PERSONES:

- 250 gr. de pasta de tauró
- 500 gr. de caragols de mar
- 200 gr. de pernil ibèric
- 3 cebetes tendres
- 4 c/s oliï d’oliva verge
- 1 c/s de farina i 1 c/s de mantega
- Sal, pebre i "cebollino"


DADES D'INTERÈS:

Dificultat: alta
Temps: 2 hores i intervé
Cost aproximat: 13 € per persona

PREPARACIÓ:

Bullir la pasta de tauró durant 15 minuts, guardar part de l’aigua d’ebullició, escórrer la pasta i reservar. Bullir els caragols de mar prèviament nets durant 30 minuts, guardar part de l’aigua d’ebullició, escórrer i reservar. Bullir un os de pernil durant 1 hora i afegir els 200 gr. de pernil a l’aigua i escaldar durant 10 minuts, treure el brou i tallar en tacs petits que ens serviran per al farciment de la pasta. Treure els caragols de la seva petxina, netejar de budells i acabar d’emplenar la pasta de tauró.
Una vegada emplenats els taurons, farem un suc concentrat utilitzant el brou de pernil en un cassó més petit, deixant-ho reduir fins a obtenir aquesta essència, amb ella tirarem amb l’ajuda d’un biberó de cuina en cadascun dels taurons. Per a la salsa, sofregirem les cebetes amb l’oli i la mantega, afegirem els brous de pernil, el brou dels caragols i l’aigua reservada de l’ebullició de la pasta, deixant coure durant uns minuts, posarem una cullerada de farina per espessir sal i pebre i la tindrem llesta.

MARIDATGE:

Un plat de subtils sabors, aromàtic, salí i sucós, ens aniria molt bé un vi negre de mitja criança d’una zona continental com la Ribera del Duero.

Descarrega aquesta recepta