En esta página utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso y nuestra política de cookies.OK | Más información

Contra el colesterol, pernil ibèric

Gràcies a nombrosos estudis científics queda demostrat que, no tan sol podem presumir que és un dels nostres majors tresors gastronòmics nacionals sinó que, a més posseeix nombrosos beneficis nutricionals per a la nostra salut. 

Gràcies a ACISI (Associació Interprofessional del Porc Ibèric), hem pogut tenir accés a un article científic titulat “Repercussions del consum de productes del porc Ibèric en la salut humana”, escrit per Enrique Macià Botejara, del servei de medicina interna del Servei de Medicina Interna i professor de la facultat de medicina de la Universitat d’Extremadura. 

Recolzat per una infinitat d’estudis i investigacions l’autor diu coses com: 
… cal dir que en la prevenció de les malalties degeneratives no solament influeix la dieta, sinó altres factors no dietètics; d’aquesta manera, s’ha estat prohibint de forma sistemàtica el consum de porc ibèric i no s’ha fet tant recalcament en el sedentarisme – i l’obesitat – o en el tabaquisme, factors molt més nocius. 

… la carn de porc té una quantitat d’àcid oleic d’entre el 40 i el 45%. El porc ibèric (els seus scrofa mediterraneus), amb unes característiques genètiques i d’explotació diferents als d’altres races, que té un contingut d’àcid oleic encara major, entre el 56% i el 58%. A les regions del sud-oest de la península ibèrica es troba el seu ecosistema natural, la devesa, on l’animal viu lliurement en el camp, realitzant molt més exercici que els porcs reclosos i amb una alimentació diferent. En el seu sistema de criança tradicional, la montanera, la gla constitueix l’aliment bàsic i aquesta te taxes d’àcid oleic superiors al 60%, la qual cosa contribueix al fet que el greix d’aquest animal sigui especialment ric en aquest àcid gras. A més, en la devesa menja també herbes i arrels amb el que pot incorporar substàncies antioxidants…

El fet que tingui un alt contingut en àcid oleic, li confereix propietats cardiosaludables, augmenta el HDL (colesterol bo) i baixa el LDL (colesterol dolent). Pel que queda clar que, contra el colesterol, pren pernil ibèric.

El que bàsicament es ve a dir, amb tots aquests estudis i articles, és que hem de perdre-li la por al greix que consumim quan comprem porc ibèric, que ho triem sense complexos en el mostrador de la carnisseria i sempre que ho fem en una justa mesura gaudim d’això.

Font: directoalpaladar.com