En esta página utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso y nuestra política de cookies.OK | Más información

Un estudi corrobora que el Pernil Ibèric no ofereix risc de Toxoplasmosis a dones embarassades

El pernil ibèric pot ser consumit per les embarassades ja que a causa del seu procés de curació no té risc de toxoplasmosi, segons les primeres conclusions d'un estudi elaborat pel Centre Tecnològic Andalús del Sector Cárnico (TEICA), participat per la Conselleria d'Innovació de la Junta d'Andalusia.

    "Aquest estudi conclou que els factors que eliminen la toxoplasmosi del pernil ibèric són el llarg procés de curació", ha explicat el gerent de Teica, Juan Carlos Racero.
 
El centre ha signat un acord marc de col·laboració científica i tècnica amb la Societat Espanyola de Ginecologia i Obstetrícia (SEGO) en relació als resultats que ve obtenint amb l'estudi sobre toxoplasma en pernil curat i el seu possible consum per les dones embarassades.
 
Racero qualifica de "molt important" la signatura d'aquest acord ja que "suposarà que els responsables mèdics de tota Espanya comptin amb un protocol, avalat per un estudi científic, per informar a les dones embarassades sobre el consum de pernil".