En esta página utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso y nuestra política de cookies.OK | Más información

Llimadures de Pernil sobre Espàrrecs Trigueros

Ingredients per 4 persones:

- 500 gr. espàrrecs "trigueros"
- 200 gr. pernil ibèric

Dades d’interès:

Dificultes: baixa
Temps: 30 minuts
Cost aproximat: 7 € per persona

Preparació:

Per a aquest plat necessitarem utilitzar una matèria primera especial. L’ús que li donem al pernil ibèric en totes les seves aplicacions variarà depenent de les textures que ens anirem trobant a mesura que anem tallant-ho. En aquest cas, el pernil que utilitzarem serà aquell que pel seu estat es trobi el més sec possible, sense fibres adiposes ni greixos a l’excés. Ho passarem per una picadora fins a obtenir una espècie de llimadura o pols, que al seu torn ho passarem per una safata de forn a uns 180ºC durant 10 minuts i ho deshidratarem el just perquè no perdi els aromes i ens serveixi per empolvorar en els espàrrecs trigueros fets a la brasa com a toc diferencial i últim als hora de presentar el plat. És senzill però d’un gust excepcional.

Maridatge:

Per a nosaltres seria encertat utilitzar un tipus de vi jove amb una mica de barrica sense ser excessiva, despertant així la seva fruita i frescor, amb poca càrrega alcohòlica, amb la qual cosa baixaríem la seva temperatura de servei a 10-12ºC. Podria ser un vi blanc, negre o fins i tot rosat no jove.

Descarrega aquesta recepta